Bio-Weingut Geyerhof
Riesling Johannisberg
Ilse Maier har siden 1988 lavet holbar og piv-ren økologisk terroirvin. Det er et familievinbrug, der ejer det markareal, de selv kan håndtere, hvilket giver fuld kontrol over produktionen. I dag er sønnen, Josef, med i hele produktionen. Der er ikke tale om et egentligt generationsskifte, men mere om en symbiotisk inklusion af den nye generation.
Johannisberg-marken er præget af konglomeratbund, det såkaldte Hollenburger-konglomerat, der oprindelig var løss, ler og grus, men nu efter millioner af års enormt tryk er genfødt som en smuk stenart, der i den færdige vin aromatisk minder om granit.
Geyerhofs rieslingstokke fra denne mark i Oberfucha giver stofrige, fyldige vine med mineralsk klarsyn og moden syre.
Duft og smag har intense aromaer af hvid fersken med salte mineraler og blomstrede undertoner. Her er fylde og stor koncentration med en lækker, moden og frugtig syre. Eftersmagen er mere end lang og udviser stor linearitet.
Det er for vinnørden fristende at drikke denne vin ved stuetemperatur, da renheden er så stor, at man uden problemer kan slippe af sted med det. Det giver vinnyderen et bedste indblik i vinens natur, men ønsker man kuldens læskende effekt, kan man servere vinen ved 8-11°, men endelig ikke køleskabskold, da man så giver for meget køb på aromatikken. Vinen er endnu meget ung.
Gastronomisk er vinen uhyre alsidig. Hvor man normalt vil parre en Riesling med de helt lette retter, vil man omvendt kunne have stor succes med at prøve vinen til en lys kødret eller en fisk med stegeflade.
Henlæggelsespotentiale: pænt...
