Domaine la Rocalière
Dette domæne er etableret så sent som 1995, hvor Jacques Borrelly slog til, da Domaine Maby frasolgte en andel af deres marker i Tavel og Lirac. I dag har Jacques’ to døtre overtaget ledelsen, og de plejer sammen med en håndfuld ansatte de ca. 50 hektar, der er ligeligt fordelt mellem de to kommuner.
Druerne er de klassiske for området med omtrent lige dele grenache, mourvèdre og syrah. Fra starten har man været meget varsom med sprøjtemidler og i 2011 påbegyndtes omlægning til økologisk drift. Og med 2015-årgangen blev de økologisk certificerede.
Efter et par dages kold udblødning er vinen gæret på rustfrit stål og efter en måned flyttet til neutrale foudres, hvor vinen har tilbragt resten af sin opvækst, som beløber sig til godt et år.
2016 hører til blandt de bedste Rhône-årgange nogensinde. Dom. la Rocalière Lirac er en kernesund sag med en forbilledlig balance mellem vinens komponenter. Duft og smag strutter af kirsebær, sorte oliven og provence-urter. Dette er en kraftig og fyldig men ikke tung vin, der smager glimrende allerede, men som også kan henlægges til omkring 2025.
Nyd vinen til de rustikke simreretter, til vildt eller som medspiller til rød kød fra grillen. Med lagring vil dette også være dejlig allround ostevin.
Vi anbefaler at servere vinen ved 15-18° alt efter personlige præferencer.
