Gå til hovedindhold
ViniPortugal A/S
ViniPortugal A/S
Midtager 2
DK-2605 Brøndby
Danmark
info@viniportugal.dk
www.viniportugal.dk
Tel +45 4363 3222
Fax +45 4363 3210
  • Forside
  • Vine
  • Links
  • Om os
  • Tips
  • Frankrig
  • Italien
  • Portugal
  • Spanien
  • Tyskland
  • Østrig
  • Australien
  • Sydafrika
  • Chile
  • USA
  • Argentina
  • New Zealand
Spanien
Sherry
Jerez / Sherry

Dos Palmas
Fino Sherry

Gonzalez Byass 50 cl.

Denne specialitet starter sit liv som en Tio Pepe fino sherry men forlænget lagring samt en senere udvælgelse af de bedste fade har gjort denne fino til noget specielt.

8 års lagring tilføjer en uforlignelig aromadybde og den lange tid med gærlaget giver cremede autolyse-noter, der opvejer vinens tørre stil.

Samspillet mellem alkohol, temperatur og luftfugtighed i kælderen gør det muligt for gærlaget (også kendt som flor) at dannes oven på vinen, så den beskyttes mod ilten i luften. For at florlaget kan trives, fyldes fadene ikke helt op, og gærlaget er en af de væsentligste årsager til denne sherrys fantastiske karakter.

Vinmageren, Antonio Flores, har til denne tapning (én gang årligt) smagt sig smagt gennem 150 fade med 8 års lagring, og fandt frem til sølle to, der var så gode, de kunne tappes som Dos Palmas.

 

Dette er i aromatisk forstand ikke fino, som vi kender - alene den let gyldne farve afslører dens ekstremitet, da finoer normalt bør fremstå glasklare.

Men hele lagringen foregår under flordække, så den har formelt set sit på det tørre. Blot er den biologiske lagring så lang, at aromabilledet er radikalt anderledes end i traditionelle, lyse finoer.

 

Dette er hårdtslående fino med intense gærnoter, campo real-oliven, frisk mandel, umoden valnød, svampestøv og en snert fernis. Autolyse-noter giver en cremet finish uden at vinen mister fokus og præcision; den er et nødvendigt, balancerende element.

Eftersmagen har både volumen og længde i de sunde proportioner.

 

Selv om dette er en ekstrem vin, så er der stadig gastronomiske samarbejder, der giver mening. Dejlig til en skaldyrspaella med en generøs portion safran, til vellagret comté og til retter med røget fisk: røget makrel og røget ål er især godt.

 

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 10-14°. Den bør ikke nydes køleskabskold, der ellers er normen for fino-typer.

 

93 points Parker

 

"This time I found the NV Fino Dos Palmas very impressive, aromatic, open and expressive, with a deep golden color and a profound nose combining nuts with aromas of brine, low tide, esparto grass and chamomile. The palate is sharp, chiseled by eight years under flor, chalky, edgy, dry and intense, with a long and somehow bitter aftertaste that remains on your palate after swallowing. This is a superb old Fino. 2,000 half-liter bottles were filled the 14th of October 2016 as seen on the back label."

TWA #234, december 2017

 

94 points gastro

 

 

Tilbage Print
ViniPortugal A/S
Midtager 2
info@viniportugal.dk
www.viniportugal.dk
Bank: Nordea Danmark A/S
Reg: 2191 Konto: 4384906759
CVR / VAT / Excise nr.:
DK 13 46 78 03 (300)
Tel +45 4363 3222
Fax +45 4363 3210
DK-2605 Brøndby
Danmark
IBAN: DK2020004384906759
SWIFT: NDEADKKK
Warehouse / Excise nr.:
DK 13 46 78 03 (301)

image description