Moltés Riesling
Terre d'Apollon
Terre d’Apollon er en tør, intens og økologisk riesling fra Moltés, et familieejet hus beliggende i Pfaffenheim, ca. 10 km syd for Colmar, hvor de producerer fra egne marker efter bæredygtige principper, hvorunder nogle marker siden 2015 er certificeret økologiske.
Domænet er medlem af producentforeningen ’Vigneron Independant’, der dækker over en lille producent, der selv forestår alle led fra dyrkning, vinifikation, aftapning, salg og markedsføring. Med andre ord er der 100% kontrol med alle processer.
Riesling er kongedruen i Alsace, der med sin kombination af lethed og intensitet er velegnet både som solo-vin såvel som til en ekstremt varieret række af madkombinationer.
Denne cuvée er via lave udbytter og et godt terroir en koncentreret vin, der stadig formår at være elegant og frisk. Moderate 12,5 % alkohol hjælper til med dette i en stilfuld, mineralsk og delikat vin med tætte citrusaromaer, hvide blomster og lidt salte mineraler.
Terre d’Apollon er fremragende madvin til en bred vifte af retter: fra de klassiske, tunge alsaciske retter med kål og svin og dens danske afstikkere, til fisk og skaldyr, til salater, lyst kød eller blot til glasset i utide, når det skal være ekstra godt.
Nydes afkølet ved 9-12° af et rummeligt hvidvinsglas (eller to).
Vinen er drikkeklar, men man kan henlægges 5-8 år fra årgang, hvis opbevaringsforholdene er gode. Over tid opstår de karakteristiske lagringsaromaer, som malerisk kan beskrives som petroleum eller autoværksted – det lyder ikke så rart, men er det dog alligevel.
