Østrig
Bordvine
Kremstal
Bio-Weingut Geyerhof
Riesling Ried Sprinzenberg
Kremstal DAC 2022
Sprinzenberg Riesling er Geyerhofs mest ciselerede, ranke og transparente riesling med slank, forfinet elegance og kølig mineralitet.
Mikroklimaet omkring Sprinzenberg-marken med stor temperaturforskel mellem dag og nat giver en lang vækstsæson og vibrerende syre i vinen.
Ried Sprinzenberg ligger lige ved vingården i Oberfucha på et grundfjeld af granulit med nedbrudt granulit blandet med lidt sand i toplaget. Den rå klippes næringsfattige miljø fremstår tydeligt i vinens aromaprofil.
Kvalitet opstår ikke ved et lykketræf men opnås gennem benhårdt arbejde, stor selektion, viden om markernes egenart og et komplet overblik over vinifikationen. Geyerhof dyrker biodynamisk, et vinøst benspænd, der kræver indgående viden for i tide at kunne handle præventivt ift. skadedyr og plantesygdomme.
Riesling Sprinzenberg har stor præcision og friskhed med fersken-frugt, en krydret, let-pebret profil og lidt naturgærspræg, som giver en flot dybde i aromabilledet. I smagen fremstår den med aristokratisk struktur med rank, men moden frugt. Her er disciplineret fylde, god koncentration og en udtalt renhed i frugten, der fortsætter i en lang, harmonisk, terroirdrevet finish med knust granit og blomstret friskhed. Intense mineraler opvejes af moden frugt og en klar, frisk syre, der skærer som en laser gennem vinen.
Dette er ikke blot en perfekt aperitif, men også en egnet partner til en frisk fiskeret med et enkelt udtryk, der vil understøtte vinens rene profil. Men prøv også vinen til en traditionel svineret i alsacisk stil. Mens en sart, tør tysk riesling oftest appellerer til sommermad, så er dette mere 'helårsvin', der med sit høje ektraktniveau går til mere kraftfulde, robuste retter.
Vi anbefaler at servere vinen ved 10-13°.
Foretrækker man mere modne nuancer i sin Riesling, så holder vinen snildt 5 år efter høstår.
92 point vinous.com
"This is taut, slender, concentrated and beautifully linear. Highlights of lime grace the finish"
vinous.com, Anne Krebiehl, november 2023