Cantina di Negrar
Valpolicella Ripasso
Det er en fornøjelse at kunne præsentere denne elegante, fokuserede valpolicella ripasso fremstillet i hjertet af classico-zonen omkring byen Negrar i 250-450 meters højde.
Druerne til Cantina di Negrar Valpolicella Ripasso Classico Superiore er de klassiske, nemlig corvina veronese, corvinone og rondinella. De håndhøstes med efterfølgende afstilkning og temperaturkontrolleret gæring og sidenhen lagring på stål til midten af februar, hvor vinen gennemgår en maceration på skallerne fra amarone-produktionen i endnu knap 3 uger for derved at ekstrahere mere aroma og fylde. Desuden består valpolicella ripasso fra 2019-årgangen af 10% amarone.
Herefter modnes vinen på 3000 liters egefade sluttende med seks måneders flaskelagring inden frigivelse.
Resultatet er en rubinrød, elegant og ren ripasso, der ikke stræber efter sødme eller vulgær fylde, men derimod en vin med tiltalende duft af røde bær og krydrede aromaer, mens den i munden optræder med blid fylde, marasca-kirsebær, forfriskende syre og vel-polerede tanniner.
En herlig vin til stegt kød men prøv den også til en god, simpel, velsmagende pizza som margherita.
Serveres af rummelige bordeaux-glas ved 15-18°