Château Barbebelle
Cuvée Madeleine Rouge
Rød provence-vin har aldrig været særligt efterspurgt, da vi befinder os midt i verdens rosé -navle. Men ikke alene laves der dejlig rødvin; velskabte udgaver leverer via lav efterspørgsel også overraskende meget smæk for skillingen. Familieejede Chateau Barbebelles rødvin er et slagkraftigt bevis for denne påstand.
Barbebelle er i færd med omlægning til økologi, så mens dyrkningen allerede er økologisk, må man vente endnu nogle år på certificeringen. Langt størstedelen af Barbebelles produktion er rosé, og måske netop grundet denne disciplins krav til at høste på rette tidspunkt og behovet for en nøje kontrolleret gæring, er de kommet overbevisende godt i mål med at lave en vital, præcis og drikkelækker rødvin på et blend af mestendels grenache med tilskud af cabernet sauvignon og syrah.
De afstilkede druer er gæret på stål og lagret et par år, dels på stål og dels på moderigtige betontanke, der mikrooxidation vinen, uden den tager smag af det. Dette er en vellagret, afrundet vin, men friskheden i frugten er intakt, så vinen fremstår funklende og sund. Drueblandingen ses vist ikke andre steder end i Provence, men den fungerer aldeles glimrende.
Her er god intensitet med mørke bæraromaer, der stilistisk er holdt i en drikkevenlig, velfriseret stil, uden at vinen bliver kedelig; en svær øvelse.
Vinen har muskler nok til stegeretter eller simremad, men den er samtidigt blid nok til at kunne drikkes som hyggevin.
Nyd vinen nu og ind til ca. 10 år fra høståret.
Serveringstemperatur: ca.15-17°.