Fratelli Alessandria
Fratelli Alessandria er en lille familievirksomhed fra 1870, der med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Piemonte-producenter sammenfattes. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroirvin af bedste kvalitet. Det høje kvalitetsniveau gælder så sandelig ikke kun husets baroloer men også barbera.
Druerne til Fratelli Alessandria Barbera d'Alba hentes fra små parceller på de to Verduno-marker, Neirane og Cristiani. Macerationen er ganske kortvarig og lagringen foregår på ståltank for at fremme en profil uden tunge, dystre aromaer, men i stedet med 100% drikkeglæde.
Bag den smukke, rubinrøde farve møder man en rødfrugtet vin; et konglomerat af kirsebær, hindbær og jordbær. Her er ikke tale om verdens mest komplekse vin, men om en vin, der netop er lækker i kraft af sin enkelthed. Der er udtalt ungdommelig, tanninfri spændstighed i frugten, hvor vinen virker læskende uden at være simpel; noget man – i heldige tilfælde – ser hos vellykkede kommune-bourgogner.
Nyd denne livsglade barbera ved 14-16° af de forhåndenværende glas til at besegle en lang arbejdsdag med, til en enkel (og dermed teoretisk set god) tomatbaseret pastaret, som genial pizzavin eller til stegt fjerkræ uden tung sovs.