Giacondi
Giacondi Sangiovese er en frisk og uprætentiøs vin på sangiovese-druen. Det er en dejlig og ligefrem ambassadør for Emilia Romagna i det mellemste Italien lige syd for Po-sletten.
Rubicone IGT, opkaldt efter den historisk vigtige flod af samme navn, dækker over stort set samme geografiske område, der udgør Romagna-delen af Emilia-Romagna.
Giacondi viser, at Sangiovese ikke behøver komme fra Toscana og tilhøre den ambitiøse vinelite for at give en god drikkeoplevelse.
Dette er en tør, træfri, frugtig og saftig rødvin med en kerne af røde bær, især kirsebær med en lille krydring af friske krydderurter i form af frisk sar og merian.
Smagen har en rød, fordøjelig frugt og en frisk syrestruktur, hvor det er vinsyren og ikke garvesyren, der opretholder balancen i vinen, så den saftige spændstighed, som sangiovese kan præstere, forbliver intakt.
Vi anbefaler at nyde vinen lidt under stuetemperatur ved 14-18° - gerne til en pastaret med kærligt tilberedte tomater som hovedingrediens eller til stegt gris eller fjerkræ.
Giacondi Sangiovese er drikkemoden nu.