Hahn Winery
Pinot Noir
Hahn er pinot-specialister og laver ubetinget nogle af de bedste vine til prisen på denne ekstremt skrøbelige drue, som flertallet af verdens vinmagere drømmer om at perfektionere.
Hahn var pionerer i Santa Lucia Highlands og opkøbte allerede i 1970'erne store arealer, længe før området blev anerkendt som AVA med tilhørende ubetalelige kultvine.
Derfor får man suveræn value-for-money i Hahns vine; noget der normalt rimer dårligt på både pinot noir og Californien.
Druerne til Hahn Winery Pinot Noir stammer hovedsageligt fra køligere plots i Monterey, hvor gunstige havbriser forsinker modningsprocessen i forhold til de varmere områder. Herved bevarer druerne den syre, der er imperativ for at lave god pinot noir, og den lange vækstsæson giver druerne ekstra kompleksitet; hastværk er lastværk!
Dette er dog stadig solskins-pinot med cremet, silkeblød frugt.
Til lagringen anvendes beherskede 1/3 nye franske fade, som giver den rette mikro-oxidation uden at dominere aromamæssigt.
Dette lønner sig i duft og smag, der har en befriende ren og læskende frugt med hindbær, kirsebær og lidt julekrydrede undertoner samt diskrete, toastede fadnoter. Vinen har let fylde men er samtidig meget aromatisk og læskende og inviterer næsten til at blive drukket i store slurke.
Nyd denne vin omhyggeligt tempereret - ved 15-17° - af et rummeligt vinglas, hvor den vil være en fremragende ledsager til stegt fjerkræ, svampedominerede retter, skindstegt fisk eller ikke for krydret asiatisk mad, hvis man forsager de hvide vine!
Hahn Pinot Noir er drikkeklar nu, men vil også kunne ligge en håndfuld år. Med tiden fortager frugten sig og mere muldede nuancer kommer til syne.