Les Peyrautins
Chardonnay
Holder man af cremet, fyldig og imødekommende chardonnay, så har man i Les Peyrautins chardonnay den ideelle vin, der som ekstra bonus er forbavsende betalbar.
Pays d’Oc dækker over det enorme område langs Middelhavet fra vest for Rhônefloden ind til Pyrenæerne. Her fås - i rette hænder - chardonnay, hvor kvaliteten er god og priserne modsat bourgogne er særdeles sympatiske. Les Peyrautins er blevet til på basis af chardonnay-druer høstet fra højtliggende marker, hvor de modner til fulde, men bevarer friskheden.
Et dynamisk vinmagerteam med Xavier Roger i spidsen har stået for vinifikationen, hvor cremet eg komplementerer frugten og den malolaktiske gæring tilføjer kompleksitet og en lækker mundfornemmelse, der normalt er reserveret langt mere kostbare vine.
Lidt tropefrugt i form af melon og ananas går i spænd med citrusfriskhed og cremede noter af let-ristet eg. Smagen er intens men dog elegant og vinens renhed og gode drikbarhed giver lysten til det næste glas – helt som det bør være i en vin med højt charmetal.
Nyd vinen, ved en serveringstemperatur på ca. 9-12°, til smagsrige fiskeretter, til gris eller stegt fjerkræ og ikke mindst som fyldig aperitifvin.