Martelletti
Casa Martelletti fremstiller denne udsøgte vermouth, baseret på en piemontesisk opskrift fra det 17. århundrede. Navnet Casa Martelletti stammer fra det apotek, som oprindeligt startede produktionen af denne vermut. Når man smager vermut som dette, er det svært at vende tilbage til den billige løsning.
Det oprindelige formål med denne vermouth, var af mere medicinsk karakter, da man på daværende tidspunkt anså drikken, som et effektivt middel mod flere sygdomme. Nok mere tvivlsomt at en læge nu om dage, vil anbefale dette produkt som medicin.
Det er moscatodruen, der bruges til basisvinen tilsat en ekstrakt udvundet af 26 urter og krydderier, hvis aromaer udvindes i alkohol og tilsættes sukker for at bevare balancen. Den færdige vermouth holder 16 %. Denne spændende blanding lagrer 3-4 måneder på tanke inden tapning.
Kinabark, kanel, ingefær, lakrids, nellike, anis, vanilje, kardemomme og rabarber er klassiske ingredienser, som i glasset vækker minder om et apotek i gamle dage, tiden hvor vi bager julekager, eller når vi nærmer os et velassorteret køkkens krydderiskuffe.
Duft og smag byder på let sødlige aromaer med kraftigt præg af 'varme krydderier' og en oxidativ note, der passer godt sammen med den citrusskal, der er at finde i aromabilledet. Smagen er fyldig og eftersmagen har en helt anden længde og elegance end den vanlige metervare.
Vi anbefaler at nyde Casa Maretelletti Vermouth som meditations vin, serveret køligt vil den virke læskende, og lidt under stuetemperatur vil aromaerne være kraftige. Kan også nydes ’on the rocks’ eller kan indgå som cocktail-ingrediens, når det skal være særligt godt.