Montigoli Appassimento
Man ser efterhånden appassimento-vine fra hele Italien (og verden!), men Montigoli stammer fra Cantina di Negrar, et af Valpolicellas respekterede huse, der producerer både amarone, valpolicella og andre af Venetos kendte vine - alle med et fremragende forhold mellem pris og kvalitet som fællesnævner.
Druesorterne til Montigoli Appassimento er blandt de samme, som anvendes til fremstilling af områdets fine DOC-vine, valpolicella ripasso og amarone, nemlig corvina, rondinella og corvinone men også en lille del cabernet sauvignon.
Cantina di Negrar udviser behørig respekt for traditionerne, og derfor er Montigoli Appassimento en balanceret vin med mindre sødme og større elegance og friskhed end de syditalienske kopier.
Farven er dybrød og duften præget af kirsebær, en anelse mørke bær, frisk mandel, og lidt tørrede blomster, mens smagen er afstemt fyldig med nydelig appassimento-karakter, der ikke ender med decideret sødme, men blot tilføjer den dejlige kirsebærfrugt noget tæthed.
Nyd denne elskelige Veneto-vin til et bredt udsnit af stegeretter, ikke for voldsomme braisereretter samt ’hårde’ oste som den lokale monte veronese eller en af de lagrede pecorinotyper.
Servér vinen under stuetemperatur ved 16-18° af et rummeligt ’bordeaux-glas’, så man også kan nyde duften af vinen.