Ricossa
Barbera Appassimento
Ricossa Barbera Appassimento er den første Piemonte-vin med betegnelsen ’appassimento’, som traditionelt har været forbeholdt vinene fra Veneto-regionen længere mod øst. Det er tankevækkende, at ingen før har udklækket idéen, da barbera-druens udtalt friske syre passer som fod i hose til den frugtsødme, som appassimentvinene har.
Ricossa er lykkedes med en drikkevenlig, fyldig og afrundet barbera, som rammer målgruppen, der foretrækker fylde uden for megen struktur men stadig med en god friskhed i vinen.
De håndhøstede drueklaser lægges allerede i vinmarken i små, beskyttende 5 kg kasser og får ved ankomsten til vineriet lov at stå i tørrerum 5-6 uger før gæringen, hvorved mosten – og i sidste ende også vinen koncentreres. Efter gæringen ligger godt halvdelen af vinen 8 måneder på barriques, mens resten lagres i ståtank.
Ricossa Barbera Appassimento Piemonte har en dyb, dramatisk mørkerød farve med lilla tendenser. I duften møder man noter af mørke kirsebær, brombærlikør, viol og marcipan. Smagen følger trop med stor mundfylde med tætte, afrundende bæraromaer med en snert af frugtsødme.
Vi anbefaler at man finder en kødret med en vis tyngde, når man skal matche mad og vin. Det kunne eksempelvis være pastaretter med tyngde (lasagen, canelloni, pasta kødsovs), en simreret med okse eller lam, eller en stegeret med en kraftig sovs.
Serveres ved 16-18° af rummelige vinglas.