Sainte Gabelle
Colombard-Sauvignon Blanc
Denne forrygende pris/kvalitet-vinder er tør, frisk og særdeles aromatisk; ikke ulig Sancerre, men heldigvis uden den trecifrede pris, som følger med forbilledet fra Loire.
Familien le Menn laver, fra egne marker, livsglade, aromatiske vine, der ikke kræver et vinkursus, før de kan påskønnes.
Vinen er en blanding af colombard og sauvignon blanc: to aromatisk nært beslægtede druer; begge med frisk syre, intense, blomstrede aromaer og uden synderlig fylde. Stilen understøttes behændigt under vinifikationen, der foregår med koldgæring på rustfri ståltanke. Efterfølgende lagres vinen ligeledes på ståltank sammen med fingæren, ind til sammenstikning og aftapning.
Citron og grape, friskslået græs, hyldeblomst, solbærblad og tropiske aromaer i retning af passionsfrugt udgør den aromatiske kerne i vinen, der er tør uden at hvine og ganske enkelt har efterstræbelsesværdig stor drikbarhed.
Mange har denne vin som deres aperitif-favorit, men den er også bredt anvendelig som madvin, til eksempelvis sushi, røget laks, en grøn salat med frisk gedeost, til rejemaden eller de ikke for fede fiskeretter.
Sainte Gabelle Colombard - Sauvignon Blanc nydes, men den har sin ungdommelige friskhed i behold.
Vi anbefaler en servicetemperatur på ca. 7-10°.