Soprasasso Appassite
Rosso Veneto IGT
Blød, fyldig og substansrig rødvin fra området omkring Gardasøen, især kendt for Amarone og Valpolicella Ripasso, som denne producent også laver.
En andel af druerne til Soprasasso får lov at hænge ekstra længe på vinstokkene. Disse druer tørrer lidt ind og giver derfor et ’vitamintilskud’ til den færdige vin i form af ekstra fylde og klassiske ’appassimento-aromaer’ af tørrede blomster og en mere ekstraktrig, fyldig vin.
Soprasasso har en fløjlsblød frugt med charmerende fylde og uovertruffen koncentration. Duft og smag har klar profil af modne sylte-kirsebær, brombær, tørrede blomster samt en snert af abrikoskerne. Soprasasso har usædvanlig stor smagsfylde kombineret med god friskhed og en lang eftersmag med stor elegance.
Vinen kan nydes både som madvin til selv robuste kødretter, men er samtidigt så blid, at den sagtens kan drikkes som hyggevin.
Serveres ved ca. 16-17°.