Vidigal
Vinene fra Douro-dalen har de seneste 10-15 år ændret sig markant på to områder. Dels er andelen af bordvine ift. portvin gået kraftigt i vejret, og dels har kvaliteten af bordvinene forbedret sig markant i retning af større friskhed og renhed i vinene.
Denne mellemklassevin er skabt på baggrund af de klassiske portvinsdruer tinta roriz, touriga franca, tinta barroca og touriga nacional, som alle trives i Douros varme klima med skiffer i jordbunden.
Modsat de gammeldags Douro-rødvine har Vidigal via en kølig maceration lavet en mundret, afrundet vin med stor fylde uden tilhørende, bidske tanniner. Veldoseret fadlagring har afrundet vinen uden at påvirke den aromatisk.
Duft og smag har modne skovbær som det dominerende element med et krydret strejf af lavendel og eukalyptus samt lidt vanilje og mokka. Vinen har generøs frugt uden skarpe kanter og leverer en særdeles drikkevenlig vin, der vil egne sig til et bredt udsnit af stege- og simreretter.
Har man tiden, iltes vinen 1-2 timer før den serveres ved 17-18°.
87 points Vinbladet
"Parfumerede, mørke og fuldmodne druer med præg af tørret frugt. Krydret med læder, tørre krydderurter, eksotiske krydderier og modent egetræ. Velstruktureret vin med modent præg og tilpas saftighed. En smule enkel, men behagelig og lettilgængelig og sympatisk brug af egetræet."
Niels Ehler 2/8-21
