Bio-Weingut Geyerhof
Zweigelt
Stockwerk
Geyerhof laver ikke kun hvidvine; deres zweigelt er en betalbar men forrygende god koldklima-rødvin, der med sin vibrerende syre og stor præcision i frugten byder på en god, forfriskende og interessant drikkeoplevelse: perfekt til gruppen af vindrikkere, der er gået lidt død i ’pleaservin’.
Geyerhof Zweigelt Stockwerk smager netop dejligt via sin enkle ærlige fremtoning; omtrent på samme måde som god italiensk mad udmærker sig. Kan man lide Loire cabernet franc, god beaujolais og lignende, så vil man utvivlsomt også holde af denne lækritet.
Bio-Weingut Geyerhof er et lille familie-drevet vinbrug hørende hjemme i Kremstal. De laver udelukkende vin fra egne marker, der ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, grænsende op til Wachau. I dag laver Josef Maier officielt vinene, men med mor Ilse Maier som uvurderlig støtte. Geyerhof har været økologisk i 35 år og årtiers erfaring har givet uvurderlig viden om markernes egenart.
Og ’koldklimavin’ er ikke en tom floskel: druerne er først høstet i starten af oktober med et dejligt, naturligt syreniveau. Macerationen er foregået i gamle, åbne trækar med manuel pigeage af bærmen og senere lagring på store, gamle egefade i Geyerhofs kølige, 800 år gamle kælder.
Stockwerk er en tør, saftspændt og frugtsyredrevet vin med højt charmetal trods sin ranke profil uden fedme og luksustanniner. Aromaerne går klart i retning af moden, røde kirsebær med en undertone af hyldebærsaft, viol og en subtil, krydret tone. D Alt dette lyder måske lidt elitært og svært tilgængeligt, men vores oprigtige mening er, at dette er en ærlig, god og letforståelig vin.
Nyd denne vin let afkølet, ved 13-16°. en fungerer fint uden mad til, men dette er også en alsidig frokostvin til pølser, paté og hvorfor ikke drikke den til pizza/pastaretter, hvor den fungerer på samme niveau som en frugtig barbera eller ung sangiovese.