Bio-Weingut Geyerhof
Grüner Veltliner
Furth
Grüner Veltliner Furth debutterer i 2023-årgangen, og man er naturligvis kommet godt fra start. Dette er præcis, udtalt mineralsk vin men med den dybde, som de letteste udgaver mangler. Uden yderligere slægtskab kan denne vin ikke desto mindre lidt det samme som en ung, stenet chablis, men her blot til en mere rimelig pris. Vinen er knasende tør, men den er samtidigt nem at elske.
Druerne stammer fra forskellige marker i nærområdet og er derfor klassificeret som 'villages-vin' hvor Geyerhof normalt kun laver enkeltmarksvine. Men blot var vinen i dette blend så tilpas god, at ingen af de enkelte komponenter var bedre end helheden, and the rest is history.
Bio-Weingut Geyerhof er et lille familie-drevet vinbrug i den østrigske elite, der i snart 40 år har været bannerførere for økologisk vinbrug i Østrig, og de er nu også biodynamisk certificeret hos Demeter. Familien laver udelukkende vin fra egne marker, der ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, grænsende op til Wachau.
Druerne er høstet sidst i oktober måned og gæret med naturgær i ståltank, hvor vinen har ligget med al gæren ind til februar 2024, og vinen er svovlet minimalt inden aftapningen.
Grüner Veltliner Furth er vin på højt niveau med druetypicitet og mineralsk nerve med god koncentration men den holder sig fri af den fedladne stil, som druen også kan give.
Duft og smag har pivende rene, frugtige aromaer af pære og grønne æbler med en smule friskkværnet peber og 'grøntsagshylde'.
Nyd vinen til koldrøget laks, til de lettere forretter eller en ung, frisk gedeost eller en salat med varm ditto.
Serveres ved ca. 10°