Bio-Weingut Geyerhof
Grüner Veltliner
Ried Hoher Rain
Hoher Rain er en enkeltmarksvin fra marken af samme navn nær vineriet, der ligger på sydøstligt eksponeret mark med sandholdig lerjord i toplaget. Grüner veltlliner trives i en mere næringsrig jord end riesling og kvitterer for de gode forhold med en velfriseret, kompleks vin med høj drikbarhed.
Selv om Bio-Weingut Geyerhof er lige så økologiske, som de lyder, så er der ingen 'mystiske' aromaer i vinen, men derimod piv-ren, skarpt fokuseret og terroir-tro læsk med fremragende transparens. Ilse Maier og sønnen Josef vil hellere tilsætte vinene en anelse svovl, hvorved markernes særkender bevares i vinene frem for 100% svovlfri vine, hvor forskelle i terroirs udviskes og smagen af nedfaldsæbler fra en hvilken som helst æbleplantage over tid bliver dominerende. Familien Maier går utrolig meget op i naturbeskyttelse, men de går også op i terroir og viderebringelsen af det i den færdige vin.
Hoher Rain er i den ikke så bredskuldrede ende af genren med disciplineret fylde, der holdes i skak af en fremtrædende, moden syre. Her er klassiske veltliner-elementer af kryddergrønt og friskkværnet hvid peber pakket ind af en saftig frugt med æble, melon og hvid fersken. Eftersmagen er snorlige med luftig klarhed og udvisende perfekt fenolisk modenhed fra druer plukket i oktober måned.
Dette er suveræn og ekstremt smidig madvin, men her er også charme nok til glasset i utide. Prøv den bl.a til de lyse stegeretter, til en smagsrig fiskesuppe, til den ny bølge af futuristisk spansk kogekunst eller til en røget laksemad.
Til denne grüner veltlliner anbefaler vi rummelige hvidvinsglas og en serveringstemperatur i omegnen af 8-10°.