Østrig
Bordvine
Kremstal
Bio-Weingut Geyerhof
Riesling Ried Sprinzenberg
Kremstal DAC 2023
Sprinzenberg Riesling er robust, men rank og transparent riesling med kølig mineralitet og udpræget stedsans.
Mikroklimaet omkring Sprinzenberg-marken med stor temperaturforskel mellem dag og nat giver en lang vækstsæson og tilføjer vinen en vibrerende syre.
Ried Sprinzenberg ligger lige ved vingården i Oberfucha på et grundfjeld af granulit med nedbrudt granulit blandet med lidt sand i toplaget.
Kvalitet opstår ikke ved et lykketræf men opnås gennem benhårdt arbejde, viden og dygtighed. Hos Geyerhof foregår næsten alle processer manuelt, og de er økologer med hjertet, som ingen andre, vi kender til.
Druerne er høstet midt i oktober efter en lang vækstsæson, helklasepresset og gæret i stål med naturgær (pied de cuvée), hvorefter vinen lå på tank til maj 2024 med hele bærmen ind til aftapningen.
Riesling Sprinzenberg en kernesund, pivende ren, lineær riesling med stor præcision og friskhed. Aromamæssigt har den kølig stenfrugt med en anelse fenoler og lidt naturgærspræg, som både giver kompleksitet og dybde i aromabilledet. Dette er rank riesling med disciplineret fylde og god koncentration, der fortsætter i en lang, harmonisk, terroirdrevet finish med knust granit og blomstret friskhed. Intense mineraler opvejes af moden frugt og en klar, frisk syre, der skærer som en laser gennem vinen.
Kort fortalt er dette vin, man har lyst til at drikke mere af, da sanserne ikke synes at trættes.
Geyerhof Riesling Sprinzenberg er dejlig på egen hånd, men den er også meget alsidig som gastronomisk partner: fiskeretter med et enkelt udtryk, en traditionel svineret i alsacisk stil er et af et utal af gode kombinationer.
Mens en sart, tør tysk riesling oftest appellerer til sommermad, så er dette, via sin robuste stil, mere 'helårsvin'.
Vi anbefaler at servere vinen ved 10-13° men kan også servere direkte fra køleskabet, hvis den primært skal svale krop og sjæl.
Foretrækker man mere modne nuancer i sin Riesling, så holder den sig snildt 7-10 år efter høstår.
93 point vinous.com
"With immense juiciness, the palate brings all this into the citric flow on light feet. The 2023 offers beautiful clarity, understatement and flow."
vinous.com, Anne Krebiehl, juni 2024
