Bio-Weingut Geyerhof
Stockwerk Zweigelt
Geyerhof laver ikke kun hvidvine; deres zweigelt er en betalbar men dejlig koldklima-rødvin, der med sin vibrerende syre og stor præcision i frugten byder på en god, forfriskende og interessant drikkeoplevelse: vin med sjæl, der er perfekt til gruppen af vindrikkere, der er gået lidt død i ’pleaservin’.
Geyerhof Zweigelt Stockwerk smager netop dejligt via sin enkle ærlige fremtoning; omtrent på samme måde som god italiensk mad udmærker sig. Kan man lide Loire cabernet franc, god beaujolais, rustik bourgogne rouge og lignende, vil man utvivlsomt også holde af denne lækritet.
Bio-Weingut Geyerhof er et lille familie-drevet vinbrug hørende hjemme i Kremstal, der har været drevet økologisk i siden 1980erne. Her laves udelukkende vin fra egne marker, der ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, grænsende op til Wachau.
Og ’koldklimavin’ er ikke en tom floskel: 12% alkohol kunne det blive til, selv om druerne er håndhøstet i oktober måned. Macerationen er foregået i gamle, åbne trækar med manuel pigeage af bærmen og senere lagring på et stort, gammelt akaciefad i Geyerhofs kølige, 800 år gamle kælder.
Stockwerk er en tør, saftspændt og frugtsyredrevet vin med højt charmetal trods sin ranke profil uden fedme og luksustanniner. Aromaerne går klart i retning af moden, røde kirsebær med en undertone af hyldebærsaft, viol og en subtil, rustik tone fra fadet. Alt dette lyder måske lidt elitært og svært tilgængeligt, men vores oprigtige mening er, at dette er en ærlig, god og letforståelig vin.
Nyd denne vin let afkølet, ved 13-16°. en fungerer fint uden mad til, men dette er også en alsidig frokostvin til pølser, paté og hvorfor ikke drikke den til pizza/pastaretter, hvor den fungerer på samme niveau som en frugtig barbera eller ung sangiovese.
