Ca' Del Lago
Chianti er klassikeren fra Toscana, der findes i mange stilarter med sangiovese-druen som fællesnævner.
Ca del Lago Chianti er en ungdommelig, tør, frugtfrisk fortolkning, vinificeret på ståltanke, der har bevaret druernes oprindelige bæraromaer.
I duft og smag finder man både saftige kirsebær, en anelse skovbær og den let-krydrede profil, som ikke findes andre steder i verden med denne drue.
En ’kølig’, frugtfokuseret aromaprofil kombineres med årgangens modne saftighed, der gør den velegnet til madledsager til mange af de enkle, toskansk inspirerede retter- og generelt blot til mad hvor fraværet af brun sovs kalder på lidt lettere vine uden voldsom tyngde. Pastaretter med tomatbaseret sovs/sugo synes at være et særligt godt match til en vin som denne, hvor andre vine, grundet tomaternes markante syre, ofte har det svært.
Server gerne denne lidt under velfærdsdanmarks stuetemperatur; 15-17° synes passende.