Cantina di Negrar
Recioto della Valpolicella
Recioto er den søde udgave af amarone della valpolicella, en disciplin som mønsterkooperativet, Cantina di Negrar, mestrer.
Den har den rette tyngde og bevarer friskheden, trods sin intensitet.
Vinen stammer fra hjertet af Valpolicella-distriktet fra terrasserede marker i Negrardalens bakker. Efter høsten tørres druerne i tørrerum, som koncentrerer sukker-indholdet, inden de vinificeres. Gæringen stoppes sidenhen med en god mængde restsukker i vinen, så den passer perfekt til en række desserter.
Denne recioto modnes ca. 18 måneder på franske Allier- og Nevers-egefade.
Resultatet er en kompleks og vinøs sød vin, som har en intens duft af sødme, modne, mørke kirsebær og mørke skovbær, mens den i munden udviser stor fylde og intensitet.
Vinen er god til blåskimmeloste, chokolade- eller bærdesserter og en klassiker til ris à l'amande (med kirsebærsovs)
Nydes afkølet ved ca. 8-10°
