Château les Gravières
de la Brandille
Château les Gravières de la Brandille Bordeaux Superieur er et vaskeægte vinkup; dejlig men betalbar rødvin med god intensitet og ægte bordeaux-typicitet.
Vinen laves af familien Borderies egne druer fra forskellige parceller omkring Saint-Médard-de-Guizières, nord-øst for St-Emilión. Som sin berømte nabo er det her merlot, der er den vigtigste drue med cabernet sauvignon og cabernet franc i markante biroller. Parcellerne nærmest Isle-floden er de mest grusede, mens lidt højere liggende parceller rummer mere kalk og ler. Kombinationen af høj beplantningstæthed og markernes gennemsnitsalder omkring de 40 år giver naturligt lave udbytter; en grundpræmis for god vin.
Efter høsten koldmacereres 5 døgn, hvorefter den alkoholiske gæring strækker sig over ca. en måned. Familien Borderie har investeret i et par store kurvepresser, som man normalt kun ser hos regionens mest prestigiøse producenter. Lagringen foregår hovedsageligt på betontanke, mens en mindre del lagrer på træ.
Les Gravières de la Brandille udviser den elegance, som bordeaux er berømmet for. Nok er det tør vin, men der er sund modenhed i frugten og en intensitet, der tilhører en noget dyrere prisklasse.
Duft og smag har intense aromaer af røde og mørke bær, lidt cedertræ og grusede mineraler og modne tanniner, der gør vinen tilgængelig nu, men også lover også godt for en håndfuld år på langs, hvis man har tålmodighed til at lagre vinen.
Nydes ved 15-18°, gerne til en enkelt ret med stegt kød – både fjerkræ, lam og okse vil fungere fornemt, især flankeret af en rødvinsbaseret sovs gør den det godt.