Ecoltura Appassimento
Ecoltura er en økologisk syditaliensk appassimento-rødvin, der byder på blød fylde og masser af velsmag til en sympatisk pris.
Længst sydpå i det italienske er det muligt at opnå mere fylde og mindre syre i appassimento-vinene, der oprindeligt opstod som prisgunstigere alternativer til amarone og valpolicella ripasso.
Ecoltura Appassimento er lavet af en af de store spillere på det italienske marked, der kender vinforbrugernes præferencer til bunds. De har skræddersyet denne vin til at ramme vinnyderen lige i hjertekulen.
Vinen er sammenstukket at et udvalg af de regionale druesorter med den fællesnævner, at de er tørret let inden vinifikationen, hvilket giver vinen mere saft og kraft. Ecoltura Appassimento byder på masser af fylde og en snert af sødme uden synderlig garvesyre. Duft og smag byder på modne brombær, sødmefulde kirsebær og et strejf af ’varme’ krydderier. I munden er der god fylde med koncentration uden skarpe kanter samt en lang, lydefri eftersmag.
Med sin bløde, velpolstrede statur gør Ecoltura Appassimento sig godt til kødretter med tyngde i.
Bør serveres ved ca. 16-18°.
Vinen er drikkemoden nu og vinder ikke ved yderligere lagring.