Emilio Hidalgo
Dette er aromatisk, strågylden solera-lagret sherry, fremstillet på palomino fino.
Kategorien hed før amontillado, men da denne stil nu kun gælder de knastørre udgaver, så hedder udgaven med lidt sødme som denne nu medium dry. Vinen er dog den samme som altid, lavet og lagret på samme måde.
Som navnet antyder, er denne sherry i halvtørre ende af spektret,hvor den tørre grundvin bliver sødet en anelse for at runde vinen af. Amontilladoerne begynder egentlig livet som en Fino, men når vinen forstærkes til 17% alkohol, uddør flor-laget og Amontilladoen udvikler grundet den deraf følgende luftpåvirkning de let nøddeagtige oxidations-aromaer, som er typisk for denne kategori af sherryer.
Duft og smag har koncentrerede og syrefaste elementer af nødder, oliven og mandler og en anelse røg. Smagen er halvtør med let fylde og en lang, nuanceret finish, der er helt uhørt for en vin i denne prisklasse.
Hidalgo Medium Dry Sherry er særdeles velegnet til skildpaddesuppe, kan man læse, hvis man skulle komme for skade at slå op i ældre opslagsværker. Og det er jo meget vel, men nok heller ikke særlig nyttig information for nutidens mad- og vin-nydere, idet skilpaddesæsonen bliver kortere og kortere for hvert år, der går!
I stedet kunne man forsøge sig med vinen let afkølet ved 11-13° som kvalificeret ledsager til salt-mandler, til en traditionel kødbouillon med kød- og melboller (som nok er gammeldags, men som stadig holder!), til en røget makrel, en saftig rillette, sylte eller pâté og slutteligt naturligvis til glasset i utide.