Fratelli Alessandria
Denne lille familievirksomhed er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno samt en pæn bid af berømte Gramolere i Monforte d’Alba.
Fratelli Alessandria Barbera d'Alba Priora er et blend af druer fra to marker, Rocche dell’Olmo i Verduno og feterede Gramolere i Monforte d’Alba. Dette er Frattelli Alessandrias ’ambitiøse’ barbera, som tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse fra 225-1.500 liter for at blødgøre de ekstraktrige druers lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer.
Duft og smag viser potente bæraromaer af mørk, balsamisk bærfrugt samt lidt underliggende, blækkede aromaer. Man fornemmer i de ekstremt fine tanniner, at der er brugt fade i virkelig topkvalitet. I smagen er der god interaktion mellem den årgangstypiske syrefriskhed og en moden, sødmefuld frugt.
En vin som denne er skabt til de kraftigere pastaretter, rødt kød, and, kanin-ragout eller stegt kylling med rustikt tilbehør.
Vi anbefaler et godt bordeaux-glas til denne vin og en serveringstemperatur på ca. 16-18°.
Vinen kan drikkes nu, men den kan erfaringsmæssigt henlægges op til 7-15 år fra høstår, i hvilket fald man opnår en tobakket kant og mindre frugtdrevne aromaer.