Fratelli Alessandria
Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 hektar af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, nabomarken til Monvigliero. San Lorenzo er mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.
Fratelli Alessandria sidder på et filetstykke af eftertragtede rækker, der vender syd-sydøst med en sammensætning af sand, silt, kalk og kalksten, så alt er så godt, som det bliver.
Stilistisk kan vinen herfra minde om Monvigliero, men med sin lidt lavere beliggenhed på den anden side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med flere lagringsaroamer i sin ungdom.
I 2020 har man dygtigt tilpasset sig årgangens forhold og undgået overdreven udtynding af klaser, og man har sørget for mere løvdække. Disse valg har betydet, at man har haft en lang vækstsæson, og nebbiolo-høsten begyndte i oktober, kun en uge før 2019-årgangen.
Barolo San Lorenzo di Verduno er gæret over fire uger i stål, med meget nænsom overpumpning for at undgå dystre aromaer. Vinen er derefter lagret ca. tre år på to velholdte 2-3.000 liters fade af slavonsk og fransk eg inden aftapning og yderligere flaskelagring.
Duft og smag har stor kompleksitet med rød og brun frugt med pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede rørhatte og lidt orangeskal. Der er fremragende længde på denne vin, der har den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der sideløbende stor aromatisk intensitet, hvor der er nye nuancer at finde, hver gang man lader sig lede.
Nydes af bourgogneglas ved 16-19° til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin.
Henlæggelsespotentiale: ca. 10-20 år.