Gavioli
Moscato Rosato Dolce
Smuk, mousserende rosé med sødme, der matcher frugt og bær til perfektion, men hvis man har en sød tand, så prøv den også til velkomstdrink.
Druerne til Gavioli Moscato Rosato Dolce kommer fra det nordlige Italien, hvor moscato høstes sidst i september efter en lang vækstsæson, hvor balancen mellem aromaer og syre er optimal.
Vinens smukke farve opnås ved tilsætning af en anelse brachetto-druer, som populært sagt er moscato-druens røde fætter, idet aromaerne er meget lig hinanden farveforskellen til trods.
Duft og smag har udfarende nuancer af druetro muskataromaer med hvide blomster og underliggende citrus. Denne moscato rosato/rosé udviser en friskhed, der fornemt balancerer vinens sødme, når den serveres ved korrekt temperatur.
Typen 'frizzante' dækker over mousserende vin, der ikke har helt så højt tryk i flasken som champagnetyper, men der er stadig masser af spræl og liv i boblerne.
Nyd denne vin helt køleskabskold til røde bær og diverse frugtdesserter, så som melonsuppe, sorbet, frugttærter eller som en herlig, uhøjtidelig aperitif.