Gå til hovedindhold
ViniPortugal A/S
ViniPortugal A/S
Midtager 2
DK-2605 Brøndby
Danmark
info@viniportugal.dk
www.viniportugal.dk
Tel +45 4363 3222
Fax +45 4363 3210
  • Forside
  • Vine
  • Links
  • Om os
  • Tips
  • Frankrig
  • Italien
  • Portugal
  • Spanien
  • Tyskland
  • Østrig
  • Australien
  • Sydafrika
  • Chile
  • USA
  • New Zealand
Italien
Bordvine
Südtirol - Alto Adige

Girlan
Gschleier
Vernatsch Alte Reben

2022 Alto Adige/Südtirol

Vernatsch, schiava, trollinger – er blot nogle af navnene for denne drue, der historisk set har udgjort en vigtig del af Südtirols rødvinsproduktion, men drukket lokalt og oftest i så beskeden kvalitet, at ingen uden for Italien synes at have taget notits af den.

Derfor er det en fornøjelse at præsentere den nok bedste af dem alle, Girlan Gschleier Vernatsch Alte Reben.

Det er alt andet end salgsgas, når der står 'Alte Reben' på etiketten; druerne høstes fra Gschleier-markens 80-110 år gamle pergolaer, 450 m.o.h., der helt naturligt yder lave udbytter af smagsintense druer. Stokkene står på vulkansk jordbund (porfyr) med et tyndt lag moræneaflejringer over grundfjeldet. Der håndhøstes i små kasser, så druerne forbliver intakte på deres korte rejse, et par hundrede meter til vineriet, hvor der gæres på rustfri ståltank i et dynamisk gravity flow vineri. Herefter lagres vinen 9 måneder på ældre, store fade (bl.a. 1200 liters fra Taransaud), hvor vinen får lov at ånde men ikke pådrager sig fadpræg.

 

Vinen dufter og smager af modne kirsebær, skovjordbær, en anelse tranebær under indflydelse an noget, der mest minder om jod, rustent jern givende en afstemt mængde rusticitet og tanninstruktur. En saftig, kernesund frugt viser den rankhed, der er typisk for ’bjergvin’, og som fungerer som modpol til vinens fylde.

Gschleier Vernatsch Alte Reben kan nydes nu, men den er også kandidat til langtidsparkeing: 20 fra høstår er under optimale opbevaringsforhold er nok konservativt sat.

 

Nydes ved en serveringstemperatur på 12-16° til ikke for tunge retter med kød, gerne med en rødvinsbaseret sauce.

 

Etiketten er uhøjtidelig og skøn, med den lokale kunstner, Paul Flora, stående bag den geniale streg.

 

Tryk her for at se en kort video fra youtube med fhv. kældermester og nu afdøde Hartmuth Spitaler, der gør det endnu sværere ikke at drikke denne vin

 

94 point James Suckling

 

Tilbage Print
ViniPortugal A/S
Midtager 2
info@viniportugal.dk
www.viniportugal.dk
Bank: Nordea Danmark A/S
Reg: 2191 Konto: 4384906759
CVR / VAT / Excise nr.:
DK 13 46 78 03 (300)
Tel +45 4363 3222
Fax +45 4363 3210
DK-2605 Brøndby
Danmark
IBAN: DK2020004384906759
SWIFT: NDEADKKK
Warehouse / Excise nr.:
DK 13 46 78 03 (301)

image description