Kopke Colheita 1976
Når en vin siden undfangelsen i 1976 er lagret oxidativt på egetræsfade, så siger det sig selv, at man her har med en moden vin at gøre. At den samtidigt er frisk, balanceret og guddommeligt velsmagende er så absolut ikke givet: det kan man takke Kopke, deres 'Chief Blender' Carlos Alves og tidligere generationer af kældermestre for.
Denne vin i midt-40’erne byder på den gådefulde kombination af alderspræg parret med friskhed og spændstighed: god, frisktappet colheita har en balance der vil forblive intakt en god håndfuld år endnu.
Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand som friskaftappet.
Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et tocifret antal af verdens vinproducenter. Sammenholdt med en kalkuleret årlig fordampning på 1-3 % er det mirakel, at det ikke kræver mere end et dobbeltgreb i lommen at erhverve sig denne vin.
Kopke Colheita 1976 er en tætvævet, æterisk aromabombe med valnødder, puddersukker og tørret frugt i det aromatiske førersæde, mens rancio, julekrydderier og citrusskal byder ind med komplekse aromaer. En dejlig rensende syre giver både balance og friskhed. Eftersmagen er – som i al top-colheita – uendelig.
Serveres af et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-16°