Kopke
Kopke Fine White Port er basis-portvinen, fremstillet af udvalgte 3-4 årige blandinger fra flere forskellige lokaliteter i Baixa Corgo og Cima Corgo.
Vinifikationen foregår i Douro-dalen på Kopkes Quinta de São Luiz ved Douro-flodens sydlige bred, få km fra Pinhão. Her går traditioner og et af Portugals mest moderne vinifikationscentre hånd i hånd for at skabe de ideelle betingelser for fremstilling af kvalitetsportvin.
Der anvendes aromatiske grønne druer, omtrentligt lige dele viosinho, verdelho, malvasia og rabigato. Gæringen stoppes ved ca. 100 gram restsukker ved tilsætning af vinsprit, så man opnår en god balance mellem sødme, syre og alkohol.
Farven er lys med strejf af grønne nuancer og smagen er krydret med let sødme og drueidentiske aromaer, citrus samt lidt honning og mandel.
Serveres ved 8-14° alt efter anvendelsen.
Husk at bruge et godt hvidvinsglas til formålet; snapseglas og andre vinforbrydelser duer ikke!
White port nydes oftest som aperitif - eventuelt blandet med tonic, en skive citron (portonic) og isterninger.
88 points Wine Enthusiast