La Colombina
Brunello di Montalcino
La Colombina er en diminutiv vingård i lige så diminutive Castelnuovo dell`Abate, hvor familien Caselli ejer fem hektar vinmarker med naboskab til Ciacci Piccolomino, Mastrojanni og Uccelliera i Brunello-zonens feterede syd-østlige del.
Man kan snildt nærme sig La Colombinas robuste brunelloer ved frigivelse, selv om de har et endda betydeligt henlæggelsespotentiale. Stilistisk befinder vi os et sted midt mellem noget traditionelt og moderne - en forsimplet kategorisering, men de fleste entusiaster får således ikke desto mindre en idé om, hvordan vinens udtryk er.
Vinens forskellige komponenter har fået mellem 30- og 40 måneders lagring på fade af varierende størrelse. Efter fadlagringen får vinen i omegnen af et år på flaske, inden den frigives til salg.
I duft og smag møder man intense nuancer af både rød og mørk bærfrugt med tætte kirsebærnuancer, pibetobak, lidt skopuds og cedertræ, pakket ind i modne, ungdommelige tanniner. Brugen af træ er velintegreret, og vinen fremstår med tydelig brunello-profil, der råber på et godt stykke rødt kød.
Nyd La Colombina Brunello di Montalcino over de næste 10-15 år som den perfekte partner til en bistecca fiorentina eller en anden udskæring, der er stegt, braiseret eller grillet, og serveret uden overflødigt tilbehør.
Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 17° og et rummeligt bordeauxglas.