La Peyrière
La Peyrière er en tør og fyldig hvid bordeauxvin fra Entre-Deux-Mers.
Entre-Deux-Mers er navngivet grundet områdets beliggenhed mellem Garonne- og Dordogne-floden, hvor der har været dyrket vin siden romertiden. Selve appellationen er dog først fra 1937 og har altid kun omfattet hvidvine. Men begyndende fra årgang 2023 vil også rødvine kunne bryste sig med Entre-Deux-Mers på etiketten, hvor det tidligere automatisk var generisk rød bordeaux.
Druesammensætningen i La Peyrière består af 85% sauvignon blanc, 10% semillon og 5% muscadelle, der er de områdetypiske druer til både tør og sød hvid bordeaux. Efter afstilkning og gæring lagres vinen nogle måneder på eg, og den gennemgår derefter videre lagring på ståltank inden aftapningen.
I duft og smag mødes man af citrus, fersken og solbærblad, men også fadlagringen spiller en væsentlig i aromabilledet. Smagen har både friskhed og fylde. Igen giver fadlagringen en rig, cremet stil, der fylder mundtøjet helt ud.
Vinen nydes til fiskeretter med tyngde og fedme i saucen eller til de lyse fjerkræretter.
Vi anbefaler en serveringstemperatur på 8-12°.