Lake Wanaka
Pinot Noir
Frugtig, saftig og læskende er nøgleordene for Lake Wanaka Pinot Noir.
Marlborough-regionen var i 1990erne epicenteret for den new zealandske vin-revolution med udgangspunkt i sauvignon blanc-druen. Kort tid efter fulgte både chardonnay og pinot noir trop, og de seneste tre årtier har været succeshistorien om uafbrudt vækst. Distriktet ligger på den nordligste del af sydøen, har et perfekt vinklima, og enorme grusaflejringer i Wairauflodens delta giver koldklima vine med præcision og karakter.
Målet for denne familieejede producent er at producere betalbar kvalitetsvin. Det lokale vinikon, Alan McCorkindale, med 40 års vinerfaring i bagagen, er på konsulentbasis tilknyttet som fødselshjælper.
Lake Wanaka Pinot Noir er en lavet på den kræsne, blå ’bourgognedrue’, men mens den respekterer druens identitet, så er den ikke en (halvhjertet) kopi af rød bourgogne.
Vinen er gæret på stål under temperaturkontrol og siden lagret på en blanding af ståltank og egefade, men udtrykket har beholdt et fast fokus på frugten.
Duft og smag holder sig i afdelingen for rød frugt; syltede vinrabarber og jordbær med en lille undertone af geranium, der bidrager med kompleksitet og nerve i vinen. Der er ingen synderlig bassefylde eller garvesyre i vinen – dette er pinot i den slanke ende med god læskende effekt.
Husk at servere vinen et pænt stykke under stuetemperatur, ved ca. 14-16°.
Vinen er velegnet til ’lyse’ kødretter, til den stegte eller grillede laks eller blot med intet andet end godt selskab.
Lake Wanaka Pinot Noir er drikkeklar nu og vinder ikke ved yderligere lagring.