Luna Argenta
Appassite
Luna Argenta Appassite er en tæt, koncentreret og silkeblød saftbombe fra Puglia lavet på de lokale druer, negroamaro og primitivo. En andel af druerne har fået lov at tørre lidt ind før vinifikationen. På denne vis opkoncentreres aromastofferne, givende ekstra krop og power til vinen.
Appassimento-teknikken er mest kendt fra Valpolicellas ripasso- og amarone-vine i den anden ende af Italien, men fungerer lige så glimrende i Puglia! Med sin store fylde, blide struktur og let sødmefulde frugt, så har Luna Argenta da også en profil, der klart går i retning af Amarone.
Sydens sol og varme bidrager i vinen med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre.
Duft og smag har intense nuancer af svesker, fuldmodne brombær, kirsebær og ’varme’ krydderier i retning af kanel. Smagen er fyldig og koncentreret, men helt uden raspende garvesyre.
Luna Argenta nydes til de maskuline stegeretter, der stiller krav om power og fylde fra vinsiden.
Kan man godt lide saft og fylde, så er vinens struktur så blid, at det også går an at drikke den uden mad.
Serveres under stuetemperatur, ved ca. 16-17°.