Mas de Boislauzon
Rouge à Croquer
En nyhed fra Mas de Boislauzon; en økologisk, livsglad og rødfrugtet sag, hvor sjette generation, fætrene Joris, Arnaud og Quentin, har lavet en bællevenlig vin i ordets bedste forstand.
Rhônevin i god kvalitet har normalt en tætpakket, dyster frugtprofil med mandhaftig struktur, der kræver års lagring, inden vinen er drikkemoden.
Rouge à Croquer er derimod skabt til at præstere optimalt, så snart vinen er frigivet til salg, men uden at kompromittere lækriteten.
Mas de Boislauzon er topproducent i Chteauneuf med vine udelukkende fra 13 hektar egne marker, der har været certificeret økologiske siden 2012. Rouge à Croquer Côtes du Rhône består næsten udelukkende af grenache, kun tilsat et drys syrah.
Efter afstilkning er druerne gæret med naturgær i en kort maceration under temperaturkontrol og med efterfølgende lagring på tank, ind til aftapning sidst på foråret.
Resultatet er en et pivende rent resultat, ikke med stor dybde, men med vibrerende kirsebærfrugt og en læskende profil samt et lille drys hvid peber i eftersmagen.
Vinen smager dejligt nu, og bør derfor bare nydes som den er, her og nu. Drik den kælderkold som universalværktøj med eller uden mad.
