Kopke Colheita 1981
Efter intet mindre end 44 års oxidativ lagring på ældgamle egefade fremstår denne dugfriske aftapning af Kopke Colheita 1981 i absolut topform. Denne vintype er drikkemoden og bedst helt frisktappet, hvor den har optimal spændstighed, der langsomt går fløjten, hvis den gemmes for mange år.
1981eren er både højintens såvel som elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af sukkersyltede svesker, kandiseret citronskal, nødder, nougat, lys karamel, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ubseværet koncentreret.
Eftersmagen kan nydes i minutterne efter, man har sunket denne eliksir.
Colheita portvin med alder som denne udviser stor kompleksitet og nydes oftest uden mad, men man kan snildt drikke den til faste, lagrede komælksoste, nødder såvel som julebag samt til desserter med vægtige indslag af karamel og/eller nødder.
Nydes lidt under stuetemperatur, ved ca. 12-16°.
Vi anbefaler et rummeligt hvidvinsglas til denne vintype, så man får den fulde duftoplevelse.
