Kopke Colheita 1999
Colheita er en tawny-kategori, der mestres af Kopke, det ældste eksisterende portvinshus og det ældste firma af udenlandsk oprindelse i Portugal.
Druerne til vinen blev lige før årtusindskiftet høstet i Cima Corgo, heraf dele omkring Tabuaҫo, hvor Kopkes egen vingård, Quinta São Luíz ligger, tæt ved Pinhão og med smuk udsigt til Douro-floden.
Efter 26 års lagring i Kopke’s kældre i Vila Nova de Gaia præsenterer denne årgangs-tawny sig med silkeblød, moden fylde.
Duften er krydret med en sødmefuld duft af tørrede frugter, så som rosin og sveske med julens krydderier, valød, kandiseret citrus og puddersukker.
Kopke Colheita 1999 udfolder sig i munden med stor smagsfylde med moden frugt og en herlig balance mellem syre, frugt og sødme.
Den lange lagring på træfade har bortslebet al garvesyre og primær frugt. I stedet står man tilbage med en luksuøs, raffineret og flydende version af brunsviger.
Denne Kopke Colheita kan nydes til hårde oste, nødder, tørrede frugter eller blot alene som den mest oplagte “meditations-vin”, der kan tænkes.
Efter åbning er vinen holdbar i op til et par uger – evt. opbevaret i køleskab.
Derefter bliver vinen blot mere slap og mister pusten, som dagene går, så ingen panik, hvis der skulle være et par glas tilbage i en åben flaske...
Anbefalet serveringstemperatur er 12-16°.
Husk at skænke i rummelige hvidvinsglas...
