Quinta da Boeira
Dette er en kraftfuld, purung bulderbasse med ungdommens sødme, fylde og struktur intakt.
Quinta da Boeira købte i 2021 godt 20 hektar marker i hjertet af Cima Corgo med Quinta da Romaneira som nærmeste nabo. Dette er debutårgangen med druer fra denne fornemme adresse, kyndigt vinficeret af Helena Teixeira.
Druerne håndhøstes i løbet af september på stejle, skifferklædte skråninger i 500-550 meters højde. Efter afstilkning og ca. tre dages kraftig ekstraktion tilsættes druesprit (77%) i forholdet 1:4 druesprit/gærende vin, så portvinen forstærkes fra ca. 7% alkohol op til 19,5 %. Den høje alkohol dræber gærcellerne og bevarer druernes naturlige sødme i vinen som restsukker (ca. 100 gram/liter). Efter ca. to års lagring på store, neutrale træfade er Boeira Vintage Port 2021 tappet ufiltreret. Vintage port som type er speciel, idet langt hovedparten af modningen foregår på flaske.
Duft og smag har massive, sødmefulde bæraromaer af hyldebær, morbær og solbær med indslag af mørk chokolade. Sødmen balanceres af en maskulin struktur, men garvesyrerne er fine og modne, så det er faktisk både muligt og en fornøjelse at drikke denne unge vintage port. Men moden er den selvsagt ikke: det kan kun tid og tålmodighed tage hånd om. Aromatisk er det endnu ikke en kompleks vin, men monolitisk power og hvalpet charme kan så absolut også noget.
Nydes nu og de næste ca. 10-15 år frem, gerne til desserter med chokolade eller til blåskimmeloste.
Serveringstemperatur: 15-17°.
Husk at dekantere vinen forsigtigt, hvis den henlægges.
Vintage tappes per definition ufiltreret og vil over tid sætte betydeligt bundfald.
