Ricossa
Piemonte Barbera DOC
Den norditalienske Piemonte-region er med rette berømt for sine store vine med barolo og barbaresco i førertrøjen. Barbera-druen vil altid spille andenviolin ift. nebbiolo, men barberas frugtige profil finder mange er mere kundevenlig end den mere garvesyreholdige nebbiolo.
Barbera har en tæt bærfrugt og er mere karakteriseret ved frugtsyre and garvesyre, hvilket skåner mundtøjet.
Ricossa Barbera Piemonte er en saftig, fyldig rødvin med tætpakket, mørk bærfrugt, støttet af noter fra fadlagringen.
Dette er vin, man har lyst til at drikke i store slurke i kraft af dens rene, frugtige smagsfylde kombineret med en blid og behagelig eftersmag.
Servér vinen i omegnen af 15-18° til middelkraftige kødretter, til en veltilsmagt pastaret med kærlig sovs/sugo eller som smagfuld hyggevin.
Den smukke emballage gør sig ikke blot godt ved spisebordet – giv den også som en præsentabel værts-/værtindegave.
I lighed med boksvine indeholder den en selvvakuumerende pose, så vinen holder sig frisk i nogle uger efter åbning.