Rinforzo
Dette er en ambitiøs primitivo fra gamle vinstokke omkring Manduria på Salento-halvøen, hvor druen trives bedst. Alle forholdsregler er taget for at opnå den ultimative kvalitet: druerne høstes manuelt og lægges i små kasser indeholdende maksimalt 5 kg druer. Herved når druerne frem til vineriet i hel tilstand, hvor en andel af dem opbevares i tørrerum (fruttaia) i 4 uger. Denne proces, der også er kendt fra produktionen af amarone, skrumper druerne, hvilket opkoncentrerer aromaer og desuden afføder de enzymatiske processer, der giver appassimento-vinene deres særlige aromaer. Efter gæringen er vinen lagret mellem 8 og 10 måneder på fade før sammenstikning og efterfølgende aftapning.
Rinforzo Primitivo Salento er en særdeles koncentreret vin, der trods sin meget fyldige frugt også besidder en god struktur, der lover godt for fremtiden. Lige nu er Rinforzo en tæt, dyster vin med stor koncentration af mørk frugt, en anelse krydderi og markante, men modne tanniner fra ikke for hårdt ristede egefade i topkvalitet. Helt usædvanligt har denne Primitivo en god balance, og vinens elementer balancerer, så man allerede har en vin, der optræder drikkeklar.
Vi kommer dog ikke uden om, at den smagere bedst serveret sammen med bastante simreretter eller kød med branket overflade.
Med et par års flaskelagring vil frugtens voldsomhed aftage, hvorefter den karakteristiske ’sveskede’ karakter vil tage dens plads samtidig med, at tanninerne slipper grebet.
Nydes af velvoksne glas af ’bordeaux-typen’ ved en serveringstemperatur på 16-18°.