Gå til hovedindhold
ViniPortugal A/S
ViniPortugal A/S
Midtager 2
DK-2605 Brøndby
Danmark
info@viniportugal.dk
www.viniportugal.dk
Tel +45 4363 3222
Fax +45 4363 3210
  • Forside
  • Vine
  • Links
  • Om os
  • Tips
  • Frankrig
  • Italien
  • Portugal
  • Spanien
  • Tyskland
  • Østrig
  • Australien
  • Sydafrika
  • Chile
  • USA
  • New Zealand
Frankrig
Bordvine
Champagne

Sadi Malot Les 2 Cépages
Champagne Brut Nature

Grand Cru Verzy

Forrygende god og luftig champagne med raffinement, præcision og ikke mindst høj drikbarhed, der er et sympatisk og gennemgående træk ved alle Sadi Malots vine. 

 

Sadi Malot er en lille familieproducent i hjertet af Montagne de Reims med 11 hektar marker i hhv. 1. cru Villers-Marmery og grand cru Verzy. De har dyrket bæredygtigt i 20 år og omlægning til økologi startede i 2017 med certificering undervejs. I dag arbejder familiens 16 får med at holde bunddækket i ave. De er en del af den bølge af RM-producenter (récoltant manipulant = egne vine fra egne druer), der de sidste par årtier har tilbudt et fremragende, personligt alternativ til de store mærkers dominans. Hos Sadi Malot er det femte generation i form af Cindy Malot og hendes bedre halvdel, Florian Villière, der med stor stilsikkerhed har løftet allerede gode champagner til nye højder. 

 

’Les 2 Cépages’, betyder ’de to druevarianter’, her bestående af 60 % pinot noir og 40 % chardonnay fra grand cru Verzy. Halvdelen af denne champagne har udgangspunkt i druer fra 2021-høsten, gæret på ståltank, mens den anden halvdel er reservevin fra en solera påbegyndt i 1982. Denne champagne har tilbragt 36 måneder sur lie og degorgeredes i november 2024 som brut nature med et restsukkerindhold på 1,8 g/l. 

 

Selv om der er en høj andel af både pinot noir og reservevin, så er dette en næsten vægtløs vin med glasklar og ungdommelig nerve, hvis stilistiske karaktertræk understøttes af en ultrafine, ikke anmassende bobler. Den røde bærfrugt, som man ofte oplever, når der er blå druer med i vinen, kan vi ikke finde. Duft og smag er ubesværet knastør med elegant, forfinet og præcise aromaer af grønne æbler, kalksten og gærafledte aromaer. Den smager ikke af ødsel, hvid bourgogne med bobler men derimod af champagne; subtil, luftig og raffineret. 

 

Naturligvis er dette en oplagt aperitif, men det er ligeledes en af de mest alsidige madvine overhovedet. Har man mere end én ret, så vil dette med al sandsynlighed være den optimale løsning, hvis der kun skal være én vin til.

 

93 point Jyllands-Posten

 

"Dette hus er nyt for mig, og hvilken positiv overraskelse. Der er tale om vanvittigt raffinerede boblerier fra det store pinot-elskende terroir Verzy i Montagne de Reims. Her i forholdet 60 pct. pinot og 40 pct. chardonnay, og den har fået tre år på bærmen. Gnistrende ren og klar med den helt rigtige vægtfylde og letløbende saftighed. Her supplerer pinot og chardonnay hinanden på fremragende vis; vinen er en flot balance mellem friskhed, dybde og kompleksitet. Dejlig tørt bid her; den bliver ikke for tung, sukret og fodslæbende. Den står fast på en kalket spændstighed, der gør den let drikkelig, som champagne skal være, godt hjulpet af en cremet, luftig mousse med små, vedholdende bobler. Fuld af røde kirsebær, bagt pære, citrus og saltmandler og brioche. Her er anvendt 50 pct. reservevin, der stammer fra en solera startet op tilbage i 1982. Virkelig godt håndværk bag denne labre champagne."

 

Morten Bundgaard, 27/5-2025

 

Tilbage Print
ViniPortugal A/S
Midtager 2
info@viniportugal.dk
www.viniportugal.dk
Bank: Nordea Danmark A/S
Reg: 2191 Konto: 4384906759
CVR / VAT / Excise nr.:
DK 13 46 78 03 (300)
Tel +45 4363 3222
Fax +45 4363 3210
DK-2605 Brøndby
Danmark
IBAN: DK2020004384906759
SWIFT: NDEADKKK
Warehouse / Excise nr.:
DK 13 46 78 03 (301)

image description