Vilarnau
Cava Brut Rosé Reserva
Dette er økologisk kvalitets-cava fra den lille producent, Vilarnau, der skabtes i 1948 men siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen.
Druerne bag vinen er garnacha (85%) og pinot noir (15%) , der efter vinifikationen lagres min. 18 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder for basis DO-kravet, men den tålmodige belønnes med ekstra kompleksitet, finere bobler samt reserva-betegnelsen.
Med udgangspunkt i 20 hektar af Sant Sadurni d’Anoias højest beliggende marker og et nyt vineri skaber de erfarne ønologer, Damià Deàs Gual og Eva Plazas, en imponerende serie af cavaer til demokratiske priser.
Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Dosage på 9 g/liter giver en flot balanceret vin, der fornemmes tør uden at støve.
Aromamæssigt er vi i det røde bær-segment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt ’charme-tal’!
Vilarnau Cava Brut Rosé er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en effen madledsager. Nyd den eksempelvis til en krafig fiskeret, til en fiske– eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.
Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 5-10°.
90 point Decanter